Mennyttä ja tulevaa

Mennyt viikko oli sään suhteen mielenkiintoinen. Keskiviikkona Suomea riepottelivat myrskypuuskat monin paikoin etelä- ja keski-Suomessa. Puita kaatoi monin paikoin, mutta tuhot jäivät useimmiten pienialaisiksi. Muutamia maastopaloja syttyi kun puut vaurioittivat sähkölinjoja. Talouksia oli enimmillään sähköttä yli 50000.

pic_5_755624_755799_1200

Kevätukkosiakin syntyi. Torstaina ukkosti aamupäivällä Kokkolan edustalla ja myöhemmin iltapäivällä Raahen-Pattijoen seudulla. Myös raehavaintoja tehtiin.
ForecaSuomi -twiitti

Facebookin Myrskybongarit-ryhmästä :

ekaukkonen


 

Torstai-iltana Yhdysvaltain Illinois’n osavaltio joutui tornadojen kohteeksi. Voimakkain näistä oli peräti EF-4 kokoluokaksi kasvanut tornado, joka tuhosi pienen Fairdalen kylän Rochellessa ja aiheutti kahden ihmisen kuoleman. Aiemmin kyseisessä osavaltiossa on havaittu vain yksi yhtä voimakas tornado sekä kaksi EF-3 -luokan tornadoa.

Dailyherald.com


Lauantai tulee olemaan kevään tähän mennessä lämpimin päivä, tosin sunnuntaina voidaan Keski-Suomessa ehtiä vielä korkeampiin lukemiin ennen sadealueen saapumista navakoiden tuulien kera lounaasta. Sää viilenee samalla hieman. Tiistai näyttäisi poutapäivältä koko maassa. Keskiviikkona maamme yli itään liikkuu sadealue ja loppuviikkona näyttäisi alkavan vähitellen taas lämmetä sateiden ollessa lähinnä iltakuurotyyppisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *