Myrskyä, rakeita, ukkostakin ?

Matalapaineita syntyy jatkuvasti tälläkin viikolla Atlantille reittinä Jäämeri, eli matalapaineen keskukset kulkevat Suomen pohjoispuolitse. Välillä näytti siltä että keski-Euroopan korkeapaine valtaisi alaa pohjoisemmastakin, mutta nyt matalapaineet näyttävät vaikuttavan enemmänkin Suomen säähän.

Odotettavissa on keskiviikon-torstain aikana ehkä viikon kovimmat tuulet. Perämerellä tuuli voi voimistua myrskylukemiin ja sisämaassakin voidaan yltää vaarallisen voimakkaisiin, paikoin jopa yli 20-25 m/s puuskatuuliin.  Sadealueet ovat osin konvektiivisia ja tällä hetkellä näyttää siltä, että lumirakeita voi sataa maan etelä- ja keski-osissa länsiosaa lukuunottamatta. Raekuurojen yhteydessä kevätukkonenkin saattaa jyrähdellä.

+10 asteen raja saattaa todennäköisimmin ylittyä aurinkoisina hetkinä etelä- ja keski-Suomessa lähinnä perjantain-lauantain aikana. Tuuli pitää kuitenkin huolen siitä, että kovin lämpimältä ei sää tuolloinkaan tunnu.

Tuoko tämän jälkeen uusi, hieman eteläisempää reittiä kulkeva matalapaine tullessaan jälleen kovia tuulia ja laajan sadealueen maan etelä- ja keskiosiin ? Nähtäväksi jää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *