Takatalven tunnelmissa

Tänään täällä etelärannikon läheisyydessä on satanut yöstä asti lähinnä lunta ja räntää jatkuvalla syötöllä. Viron puolella ei juurikaan ole satanut mutta Suomenlahti on synnyttänyt jatkuvaa sadealuetta, joka on sitten noussut etelärannikolla maihin.

Helsinki-Vantaalla on satanut klo 01 lähtien ja 15 tunnin sademäärä on 16,6 millimetriä. Tästä noin puolet on jäänyt maahan eli noin 8 senttiä. Sateen odotetaan jatkuvan vielä useita tunteja samassa olomuodossa.

Syvä matalapaineen keskus liikkuu tulevan yön ja huomisen aikana maan länsiosaa pitkin kohti pohjoista. Uusi matalapaineen keskus liikkuu Skotlannista kohti Tanskaa ja siitä sen oletetaan jatkavan Baltiaan ja koukkaavan sieltä pohjoiseen Suomen yli perjantain aikana. Sateita saataneen siis päivittäin useamman päivän ajan eri olomuodoissa . Pääsiäispäivät (su+ma) saattavat olla hieman poutaisempia. Lämpötilat ovat maan eteläosassa enimmäkseen asteen, pari plussalla, keskiosassa nollan vaiheella ja pohjoisosassa pikkupakkasella. Kevätkelien paluuta saadaan siis vielä jonkin aikaa odotella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *